header image

nazaj

Objavil: dzikii | 6.10.2015 | 1 Komentar |

Evo me nazaj. Skoraj celo leto je okoli. Katastrofa.

Zadnje dni vedno večkrat pridem nazaj na blog. Pogrešam pisanje. Zapustila sem se popolnoma. Življenje se tako hitro odvija, da je mimogrede oktober. Pa še malo nazaj sem bentila glede slabega novega leta. Slaba leta so ok, ker le tako se ti zdi naslednje vrhunsko :)

Delo osvobaja. Kako srhljivo res je to. Mogoče bi še bolj osvobajalo, če bi lahko čisto vsak dan v letu počel samo to kar ti ustreza in v čemer si dober, ampak hej, počasi, saj bo. V Sloveniji je sicer bolj malo svobode, ker je bolj malo služb, pri katerih se te dni lahko sprostiš in razmišljaš o še čem drugem – naprimer planih v prihodnosti – ker imaš kakršno koli pogodbo. Tega danes ni več. Ne za mojo generacijo. Ne v najbolj občutljivih časih. Razmišljam, da je generacija mojih staršev, baby boom generacija, pravzaprav edina generacija, ki je živela v času prosperitete in priložnosti. Blagor njim, sedaj pa izhajajoč iz svoje čudovite izkušnje ne razumejo, kako težko je nam. Sploh če si odgovoren in previden človek.

Ahhh ja, služba je super zadeva. Po eni strani me osrečuje, delam nekaj zanimivih projektvo, delam z ogromno ljudmi, na različnih področjih, z različnimi poslovnimi partnerji, karakterji in produkti/storitvami. Je v bistvu vse kar sem iskala – eno malo kozmopolitansko mesto, kjer se stapljajo vsi konci in kraji Slovenije, različni naglasi v eni ogromni pisarni, različni značaji, mentalitete in principi. Slovenija v malem. Zanimive politike. Zanimive spletke. Govorice. Zabavno. Res.

Me je imelo, da začnem nov blog. Samo z zgodbami iz pisarne. Izmišljena imena. Resnični karakterji. Resnične zgodbe. Mogoče pa.

Skratka služba mi je ukradla čas. Slab izgovor, ampak res. Služba mi krade inspiracijo. Služba mi daje izgovore. Omogoča mi denarno blagostanje, ki ga ne morem porabiti za najljubšo stvar na svetu, ker mi hkrati ukrade čas (govorim o potovanju seveda).

Ampak ajde, naj bo tole en mali uvod v novo sezono pisanja. Za vse, ki še kdaj pogledajo, če je kaj novega na blogih. :)

Kmalu spet..

  • Share/Bookmark
Zapisano pod: dnevno

Odzivi

bravo, nestrpno čakam tvoje objave…

Pustite komentar

Tvoj odziv :

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Kategorije