header image

silvester = povzetek celega leta = čas za reset

Objavil: dzikii | 4.01.2015 | 1 Komentar |

Temu blogu se odštevajo dnevi.. mislim, da je čas, da ga ukinem, in zamenjam z nečim bolj organiziranim.

Če je ta blog odsev nekega realnega življenja, potem je jasno, da nisem najbolj organiziran človek in da moj fokus ne zdrži več, kot traja pisanje enega posta :) Čas je, da se specializiram.

Skratka, naj zaključim tako kot se spodobi – z letom 2014. Leto 2014 je bilo daleč najslabše leto od vseh do sedaj. Ne samo, da ni bilo nobenih presežkov, ni bilo nobenih vrhuncev, nobenih krivulj, ki bi odstopale od povprečja na osi x v pozitivno smer. Vsa presenečenja so bila negativna in res sem se trudila ostati pozitivna, pa dobi človek občutek samo, da ga imajo ljudje ob tem za reveža in naivneža. Ampak treba je gledati kozarec na pol poln mar ne.

Ni bilo najlažje – že drugi mesec leta so strohneli piloti, na katerih sem gradila še v Novi Zelandiji. Potem je še isti dan sledila nova služba, ki sem jo po dveh mesecih z veseljem zapustila – predvsem, ker človek hitro ugotovi, da se nahaja sredi Crazy town-a, nato je super pozitivno kazalo s še eno sanjsko zaposlitvijo, ki je po kratkem delu od doma zadišala po nategu, skupaj z vzporedno zaposlitvijo po avtorski pogodbi ob delu, ki se je enako  izkazala za nateg brez primere. Denar zaslužen februarja in marca, ki je bil izplačan aprila sem porabila maja na tedenskem oddihu v Amsterdamu, ki je bil odličen, mu je pa manjkal še en mali ščepec soli, da bi bil lahko vrhunski. Potem pa poletje polno skakanja z razgovora na razgovor in jesen, ki je zadišala po čisti depresiji, ki jo je lahko uspešno odgnjala samo dnevna rutina jutranjega učenja uporabnih poslovnih trikov, popoldanskega (obsesivnega?) športanja in večerno utapljanje v bolj ali manj zanimivih filmih. Vikendi so bili bolj ali manj uspešni v iskanju družbe in že je prišel peti krog razgovorv v nekoč bleščečem podjetju, kjer sem – verjeli ali ne – prvič to leto zmagala. In bila “najboljša” med tremi v zadnjih treh ožjih izborih. In minil je prvi mesec odkar se spet počutim približno aktiven državljan – plačujem davke, onesnažujem okolje, imam sodelavce, hodim na malico, pridem utrujena domov in prijateljem razlagam o svojih težavah v službi in se delam, da jih to dejansko zanima.

In na silvesterski večer, sem si zaželela biti v družbi, a sem 2 minuti pred polnočjo ugotovila, da bo silvestrovo pravzaprav vrhunec in hkrati povzetek vsega neumnega leta 2014 – nihče od šestih udeležencev mi ni voščil srečnega in zdravega, nihče ni bil navdušen na bučnim slovesom od starega leta in tradicionalnim utopom le-tega v kozarcu šampanjastih mehurčkov. Vsi so se brigali le zase in po parih trenutkih groze in žalosti sem ugotovila, da sem v prvi minuti leta 2015 s kozarcem srebrne roze radgonske penine poslala nekam globoko v rodila leta 2013 to prekleto leto 2014 in se odločila, da je čas za nov začetek in nove plane. Mar ni to pravzaprav vsa poanta novega leta ?

Pritisni RESET, sprosti delovni spomin in začni znova – tokrat samo s tistimi odprtimi programi, ki jih dejansko potrebuješ za naprej.

Srečno novo leto, ljudje! :)

  • Share/Bookmark
Zapisano pod: dnevno

Odzivi

No, blog bi bilo škoda zapret, zgodbe in fotke marsikomu popestrijo vsakdanjo sivino.

Pustite komentar

Tvoj odziv :

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Kategorije