header image

Mali vodič po zaposlitvenih razgovorih 1. del

Objavil: dzikii | 27.10.2014 | Brez komentarjev |

Za mano je leto polno obiskov raznih kadrovikov, s.p.jev, malih obrtnikov in ostale zaposlovalne srenje Slovenije. Bilo je izjemno zabavno in naučila sem se veliko – lahko bi delala kariero iz tega :) No ampak, če se človek ničesar ne nauči, potem izkušnja ni vredna nič. Če pa se česa naučiš, je lepo, če to s kom še deliš.

In morda sem na pragu prvega happy enda letošnjega leta. Rezultati bodo znani kmalu, ker pa imam bogate izkušnje iz razgovorov, vam lahko obelodanim par zanimivh utrinkov zadnjega leta. Ali pa vzemimo to kot en mali vodič po zaposlitvenih razgovorih – dedukcija je moja mala guilty pleasure zato pojdimo iz prakse v teorijo. :)

1. MANJ JE VEČ ali Krajši ko je spoznavni razgovor in manj ko govoriš, večje so tvoje možnosti, da te povabijo v naslednji krog! Primeri: #1 razgovor 12 minut – v tretjem krogu izbrana za delovno mesto (kako se je razpletlo preberi v prejšnjem zapisu). #2 razgovor 10 minut – izbrana v drugem krogu (kako se je razpletlo, preberi v prejšnjem zapisu). #3 razgovor 7 minut – potegujem se za 4. finalni krog razgovorv

Primer slabe prakse: #1 razgovor 45 minut – čez mesec in pol mail z zavrnitvijo. #2 razgovor 20minut – 8 ur reševanja naloge, drugi krog razgovora in čez dva tedna zahvala za sodelovanje. #3 razgovor 40min – hvala lepa za sodelovanje po 14 dneh.

2.OBLEKA NAREDI ČLOVEKA ali Poskrbi, da nikoli nisi bolje oblečen kot oseba, ki te vabi na razgovor! Ja ja, vem, da smo naučeni, da moraš na razgovor priti oblečen kot pingvin, pokazati svoj najboljši komplet hlač/krila in obveznega suknjiča, uskladiti čevlje in torbico itd, ampak iz prakse lahko povem, da se pri slovenskih zaposlovalcih precej bolje odrežejo ljudje, ki ne poskušajo preseči svojega morebitnega delodajalca. Psihološkega učinka, upam, ne rabim pojasnjevati posebej. Seveda v določenih službah – banke, korporacijski svet, kjer so stvari strogo hierarhično definirane, je pingvin edina možna pot, a ves ostalo se lahko sprovede na naslednji nasvet. Ko ugotoviš kdo bo vodil razgovor, ti v čudovitem svetu interneta ne preostane drugega kot da poguglaš človeka in preveriš njegovo vlogo v podjetju in izbrskaš pripadajočo sliko, kjer si lahko izoblikuješ mnenje o tej osebi in temu prilagodiš svojo garderobo. Preverjena metoda! Res res res si ne želiš priti na razgovor oblečen v svojih najbolj čudovitih oblačilih in sedeti za mizo nasproti kadrovnice, ki si je tisti dan nadela razvlečen polover in kavbojke.. mar ne? :) Srednja pot – casual profesional – je najboljša pot. Kar pomeni, da imaš na sebi lahko tudi malo bolj ugledne kavbojke v kombinaciji s suknjičem in majico barve, ki malo bolj opiše tvojo osebnost kot navadna bela srajca. Čevlji pa naj bodo vseeno čisti in brezhibni.. :)

3. MANJ POVEJ, VEČ POKAŽ!! ali Krajši ko je tvoj nagovor v spremnem pismu – večje so možnosti, da preberejo tvoj življenjepis! Ok, predstavljaj si da si kadrovik (moj bog, zakaj kadrovik, zakaj ne normalno kadroVNik?) in za vsako službo prejmeš okoli 300 mailov z življenjepisi. Če ti oseba napiše v spremenem pismu vse puhlice in razkrije, kaj vse je že počel v življenju in se ti ne zdi, da ustreza profilu – potem je res vseeno kaj ima še za povedat v svojem CVju. Plus NIMAŠ ČASA prebirat romanov, mar ne! Skratka – neumno in pavšalno “v prilogi imate moj življenjepis bla bla bla ” se je do sedaj izkazalo za najbolj učinkovito metodo – oseba bo prisiljena, da pogleda tvoj CV! In že smo pri naslednji pomembni stvari!

4. BODI OSEBEN ali Pozabi na evropass! Kdo za vraga lahko razbere tvojo osebnost iz kosa papirja, kaj šele, če je papir enak vsem ostalim. Že res, že res, da je vse odvisno od delovnega mesta, amapk če tvoje delovno mesto zahteva “kreativnost” potem je nujno, da prva tretjina vsebuje en twist oz. nekaj kar pritegne pogled, za vse ostale pa je potrebno na prvo tretjino poriniti najboljšo referenco, ki ti bo prinesla razgovor. Ker vsi vemo, da naredimo en ali največ dva CVja, je najbolje, da imaš enega, kjer je izpostavljena tvoja izobrazba in drugega, kjer štartaš s svojimi delovnimi izkušnjami. Glede na službo, za katero se prijavljaš, lahko izbiraš med tistim, ki bi se bolje odrezal. In seveda, nekdo mi je svetoval, da je letnica rojstva mega pomembna, zato je nujno, da je ne skrivaš – škoda je tratiti čas pri ljudeh, ki so se odločili, da ne bodo zaposlili nekoga, ki je premlad ali prestar in večina je prelena, da bi prebrala kdaj si začel študirati..

4. VZEM SI GA NA IZI – ali Bolj ko si sproščen in to kar si, bolj verjamejo, da si odkrit z njimi. Vsakič, ko sem nastopala blazno profesionalno, resno in z izrazito izkazanim interesom za delovno mesto, slabši je bil izkupiček. Pravzaprav se zdi, da se najbolje odrežem na razgovorih, ko izpadem čisto povprečna oseba, ki si želi delat. Karkoli. In zna vse in nič definiranega :). Zanimivo. Torej, ne se grebsti za delovno mesto in samo ti pride naproti – nekaj v tem stilu.

5. LEPA BESEDA LEPO MESTO NAJDE ali Ko te vprašajo o tvojem mnenju, vedno pametno kritiziraj. Torej, najprej pohvala – izpostavi, kaj vse ti je všeč o stvari o kateri te sprašujejo (npr. kaj si misliš o njihovi spletni strani itd.) in nato najdi eno stvar ali dve, ki bi jo sam spremenil (to je nujno, saj pomeni, da si razmišljal o podjetju in si ustvaril mnenje) in kako, in potem šeenkrat poudari eno pozitivno stvar. Ker nikoli ne veš, mogoče je stvar po kateri te sprašujejo, predlagala prav oseba, ki te o mnenju sprašuje.

6. VEČ POVEJ KOT VPRAŠAŠ ali Vprašanja pridejo na vrsto v naslednjih krogih. V prvem krogu vprašaj malo stvari, bolj pomembno je, da se dobro predstaviš. Pusti vtis, da računaš na drugi krog, in s tem pokažeš nakej samozavesti o kompatibilnosti z delovnim mestom. Pomembnejša vprašanja prišparaj za druge kroge.

To je na kratko to, če sem kaj pozabila, dopišem v naslednjih dneh, ko pridejo na vrsto psihološki testi na razgovorih! Zabavno!

p.s.: To so moji zaključki. V enem letu sem dobila kar nekaj priložnosti za delo, ki pa se zaradi posebnosti slovenske poslovne kulture niso izšli v moj prid.. Presodi sam, koliko so uporabni. In seveda, vabljen da izraziš svoje mnenje :)

  • Share/Bookmark
Zapisano pod: dnevno, opažanja
Tags: , ,

Pustite komentar

Tvoj odziv :

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Kategorije