header image

v drugi prestavi!

Objavil: dzikii | 21.02.2013 | Brez komentarjev |

Delam! Ne zapravljam več časa in ne ugotavljam kakšne barve je strop – služim cekine in to kakšne!

No ja, lahko bi začela tudi tako :) Skratka, moje malo depresivno obdobje je mimo – ok, Rahela gre, vredu, ne bom še tako hitro našla super službe in si nabrala mednarodne izkušnje, ni problema, ne vem še čisto, kaj vraga hočem od tega potovanja, ni važno, ampak hej! – vsaj premikam se naprej. Kakorkoli, važno je da se premikaš naprej!!

Še malo pa se ločim tudi od moje prelepe sobice - zgornje nadstropje - najlepša soba v hiši ;)

Dnevi minevajo, ne da bi jih podrobno zabeležila v svoji knjigici spominov. Vem samo, da se počutim kot doma in da je čas za nov premik in spet se je v meni naselila tista želja po raziskovanju in dogodivščinah!! Nova mesta, novi ljudje, nove izkušnje in bolj zanimivi zapisina blogu, seveda!

Matičevih 30!

Prejšnji vikend smo praznovali Matičevih 30! Fin žur – spet polno stanovanje slovenske klape! Rahela je spekla super čokoladno torto posuto z m&m bonbončki! :D Na koncu pa še čakanje na turški kebab pri Indijcih – tako kot se spodobi za zaključek žura, seveda. Odspala sem dobre 4 ure, potem pa delat! Mhhhmmm..

Rahela je imela neprijetno izkušnjo z preveč entuzijastičnimi “urejevalci prometa” – napačno parkiranje po 22. uri na “privatnem parkirišču pred trgovino” jo je stal 250$ – jup, bedno – party pupperji!

Jure in Rahela delata gigantsko preveč okusno pico z vleikim koncem šunke - po temu smo se kislo muzali, ker smo ugotovili, da ni avta tam kjer bi moral biti - pa pa 250$!

Ammm, kaj še? Delam!! Na letališču, v campervan rentals firmi. Skratka, zabavno, dogodivščin polno – šefe je neverjetno skuliran, sploh se ne morem načudit, da je lahko nekdo tok nakuliran, res. Skratka, tip mi plačuje več kot ostalim, ki delajo to isto delo, potem mi je pisal še nadure, čeprav sem samo stala tam in pila pivo z njim in njegovimi prijatelji (petek je na NZ v večini služb dan za pivo na delovnem mestu). Pa še bonus sem dobila že pri prvi plači. Včerajšnji pogled na bančni račun mi kar ni izbrisal nasmeha z obraza. Če sem konkretna – kar sem doma zaslužila v 5-ih dneh, sem tu v 3. Človek dobi malo zagona – pa to je še precej precej nizka plača. Vse skupaj je klicalo po enem šilcu medice!

Rahela je predela avto v super kul camper mašino.

rahelin avto

Rahelin super campervan!

In zabukirane imava karte za Christchurch! Woohoo – če se kdo spomni – dve leti nazaj je bil tam hud potres, sesul večino mesta, večina strogega centra je še danes zaprta za vse! Se pa obnavlja po hitrem postopku – medtem so si pa izmislili super zadevo – da mesto lahko diha naprej za ljudi, ki so ostali, so postavili zabojnike in jih pobarvali na živahne barve in naredili mali zabojniški center – tako sem slišala in komaj čakam, da vidim v živo! Greva pa tja zaradi čisto druge zadeve, ampak to bo zgodba za kdaj drugič..

Aha!! Skoraj pozabila! Pa vozila sem avto – prvič po levem pasu!! Nadvse zabavno – sedaj vsak dan peljem prestrašenega sodelavca in sostanovalca iz službe – model ima živce, res! Dvakrat sem mu skoraj sesula avto na levem boku in enkrat sem skoraj izsilila kamion, misleč, da zavija desno in me ne ovira.. skratka – še dobro, da imam inštruktorja :D

It’s all happening!!

Ali kot je rekla Oprah – Največja dogodivščina, ki se ti lahko zgodi, je, da živiš svoje sanje. Al pa nekaj podobnega, kajne :D

  • Share/Bookmark
Zapisano pod: Nova Zelandija, dnevno
Tags: , , , , ,

Pustite komentar

Tvoj odziv :

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Kategorije