header image

20.000 kilometerski krog ali esej o potrpežljivosti

Objavil: dzikii | 23.01.2013 | Brez komentarjev |

Jutranja rutina je pogosto uvod v nov blogovski zapis. Ker mi da veliko v razmislek. Ponavadi se stvari, ki jih preberem in predebatiram z ljudmi zjutraj, proti večeru razvijejo v nek neumen naslov, ki ga lahko postavim kot otvoritev novega zapisa. Danes ni nič drugače.

The question is not who's going to let me. The real question is who's going to stop me.

Jutranje klepetanje s prijatelji in družino ob ne-najboljši kavi na planetu (pač, Loka kave ne moreš dobiti na drugem koncu sveta in kar je najhuje – baje, da ne obstaja veliko ljudi, ki bi prisegali nanjo!! [osupel pogled]) in v zadnjih dneh me zjutraj zabava še reševanje logičnih (matematičnih) ugank – hvala mare, da si mi razblinil napačna umišljanja in sedaj zagotovo vem, da enostano nisem najbolj logičen človek. Sicer bi o moji nelogičnosti kaj znalo povedati nič koliko ljudi, zato sem že davno tega nehala iskati izgovore in pač priznam svoj manjko. Tako pač je. Ne moreš imeti vsega. Lahko sicer rečem, da me je logika pripeljala daleč – po kilometrih, ne pa tudi daleč glede kariere in osebnih odnosov. Vse bolj mi je jasno, da bližnic pač ni. Kje sem to spoznala? Včeraj na teku. Ker tečem okoli ragbi igrišč (rugby kiwijem pomeni VSE – res so nori na ragbi!!) in sem do sedaj delala enako število krogov, samo čas se je vsakič krajšal. Ampak to ni moj namen. Hočem pridobiti na kondiciji, kilometrini. To je tisto, kar šteje, da lahko vztrajaš še 5 min dlje. Hitrost je za gizdaline. Kilometrina pač zahteva določeno potrpežljivost. In to je treba trenirat. Na vsakem koraku. Govorim o prispodobah, upam da razumeš.

Muriwai.

Torej, da ne dolgovezim. Potrpežljivost. Skratka, čakam na odgovore parih služb, kamor sem poslala svoje CVje. Samo včeraj sem jih poslala 5. Koncentriram se na pisarniške in recptorske službe, ker so dobro plačane in bodo moja vstopnica v boljše zaposlitve (upanje umre zadnje) in ker se mi zdi še najbolj “logčino” (ha, od predvčerajšnjim moram pomoje nehati uporabljati to besedo), da če sem že tu, poskusim pridobiti vsaj mednarodne poslovne izkušnje, ne samo delati kar koli- prestara sem za te stvari. In kot je rekel Jurček: “Ne jemlji služb, po katerih se boš sovražila.” Hvala Jure, da si to rekel naglas. Kakor koli, sedaj mi ostaja samo še potrpežljivost, da čakam še naslednja dva tedna, dokler se večina teh izbiranj kandidatov ne zaključi in sporočijo, ali me sploh želijo videti na razgovoru. Vmes pa seveda pošiljati naprej. Nekdo mi je zabrusil nekoč, da prehitro obupam. Pa se mi zdi, da ne. V bistvu, se mi zdi, da sem nepoboljšljivi neobupanec – ker vsakič sproti mislim, da bo, dokler mi ne dokažejo, da ne bo. Nekakašen anti-agnostik v principu, pravzaprav.

Špeglarce so se učile peke kruha - pod mentorstvom Rahele - ki je tudi špeglarca pa si je dala špegle dol!

Tu odkrivam svoje do sedaj v kali zatrte sposobnosti. Na nek način, sem pravzaprav spisala tekst eni ženski, ki je moje ideje sprva zavrnila, predpostavljam, da zato, ker je toliko govorila, da ni niti slišala, kaj ji skušam povedati, potem pa sprejela končni izdlek, ki ji je bil na malo prefrigan način posredovan v ogled. Spisala sem tekst za reklamo, pri oglaševanju neke čudežne 100% naravne (a bejž bejž) kreme, napisan v angleščini, seveda. In je bil sprejet. Woohoo. Kasneje sicer rahlo dopolnjen z nesmiselnimi dodatki (za moje pojme) in potem oklesten teh istih dodatkov, ker je bil predolg (sem rekla!). Waw, prvi resnično plačani tekst se mi obeta, sem mislila. Skratka, ker sem naredila logično napako in zanemarlila dejstvo, da je ženščina, ki dela to kremo, davno tega živela v Sloveniji, sem importirala tudi slovenske (naj mi oprostijo vsi, ki so na to alergični) poslovne navade, bom, kot vse kaže, ostala praznih žepov in dolgega naosu. Je sploh potrebno govoriti, da se predpostavlja, da ji je bil tekst podarjen – ker se v Sloveniji očitno tako dela. Ne vem, meni ni ona podarila še nobene super kreme. Ahhh..

Cimre!

Vseeno smo šli ta vikend na en kratek izlet na zahodni obali – Muriwai beach – všeč so mi poimenovanja novozelandskih krajev. Zvenijo tako sanjavo s temi -wai, -nui in ostalimi maorskimi končnicami. Luštno popoldne. Pogledali znamenita gnezdenja ptičev gannets (poguglejte), malo pofotkala zadevo – tokrat sem s seboj vzela celo moj pozabljeni dslr in spet me je popadlo veselje do fotografije.

Vedno bolj me vleče iz tega Aucklanda in si želim okoli, na južni otok. Sanjam o zelenem južnem otoku in enem biciklu in farmi s plantažo borovnic. Življenje na vasi za nekaj časa? Zakaj pa ne? Ravno danes sem se prvič zavedala, da živim v hiši – še nikoli nisem živela v hiši. In se mi dopade. Zelo. Predvsem zaradi zelenega vrta. Trava, instant pomirjevalo. :) Si v stresu in v sobi. Sprosti se – stopi na travo. :D

The tide is high but I'm holding on.. not the girl who gives up just like that.. aaaaaa :)

Skratka, okoli 20.000 km je od Kranja do Aucklanda pa vendar se mi zdi, da se nisem premaknila niti za centimeter. Iščem delo, tako kot bi ga doma – ok samo izbira je večja. Delam za slovenske podjetnike, tako kot bi doma. Na*egnejo me za plačilo – tako kot doma. Narava (če ne štejem obale, valov in tisoče ovac) – tako kot doma. Počutje – v nihanju – tako kot doma. Berem domače časopise in se sekiram – tako kot bi se doma. Skratka naredila sem tako velik krog pa sem še vedno na isti točki. Življenje je zelo ironično.

Amapk! Nekaj je pa nadvse čudovito tudi če nimaš toliko denarja – za ceno brezvezne letalske vozovnice do kamorkoli v Evropi, grem lahko na Samoo, Cookove otoke ali mogoče na Fiji, Tongo, Novo kaledonijo. Skratka. Kljub temu, da občasno zganjam foušarijo nad celim kupom ljudi, ki se jim godi drugače kot meni, bom s potrpežljivostjo čakala na trenutek, ko se bom usedla na avion in pristala na katerem koli od teh eksotičnih otokov. Do 30 leta bo Svet moj. :)

Krepko proti 30 pa moram še vedno kazati dokumente, ko kupujem pijačo. Heh.

  • Share/Bookmark
Zapisano pod: Nova Zelandija, dnevno

Pustite komentar

Tvoj odziv :

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Kategorije