header image

zjutraj

Objavil: dzikii | 19.01.2013 | Brez komentarjev |

Danes je bil plan,da vstanem ob 6:04 in si naredim podaljšano jutro, ki bi trajalo nekje do 8h.. No, neumna kot sem, sem pozabila, da novodobni telefoni ne prižgejo budilke, če so povsem izklopljeni – včasih še vedno pogrešam svojo N0kij0..

Čudne sanje me zbrcajo iz postelje in pogledam na uro – tudi uredu – 6:40. Kakšen čudovit začetek dneva. V brezzvočni maniri se premikam po sobi, vzamem krtačko in brisačko in odprem vrata – krrrrc – prekleta izdajalska vrata! Ni važno kako tih se trudiš biti, vedno te zaj.. ravno ta smotana vrata. Rahelo zbudi že moje pretegovanje rok ob nemogočih urah, skratka tole defenitivno ni ostalo neopaženo. Ko se vrnem z jutranjega krtačenja zob je že na mobitelu. Itak. Zbujena. Pobašem laptop in telefon in grem kuhat kavico.

Kafetera.

Jutro – moj najljubši del dneva –  je najboljše, ko ni slišati nikogar naokoli in ko imaš čas, da uživaš svojo družbo ob kavi in kakem dobrem članku. Zadnje čase so to seveda teden dni stari članki iz Objektivov in kak frišen nezaklenjen z Dela – danes za spremembo po dolgem dolgem času nekaj iz Financ. Skratka prilimana na računalnik vsako jutro. Danes pred stekelnimi vrati stoji še Ronald, “hišni” maček, ki me gleda in mjavka in se valja pred vrati in skuša biti nadvse simpatičen, ampak ve, da ne bo razbil moje kode za vstop v hišo – preveč sem sišala o nagravžnih kožnih boelznih, ki jih okoli nosijo mačke. Žal. Najdi si drugo žrtev, Ronald.

Danes je tu megla. Zgleda kot zamorjeno poznojesensko jutro doma. Vsesplošna tišina. Malo moreči pridih. Zgleda hladno, vendar ni.

Saj bi rekla, da dan nudi neslutene možnosti, pa vem, da bo samo še en dan preživet pred računalnikom – zadnje čase se nikamor ne odpravimo. Pomanjkanje volje in slaba vest (ker si še vedno nisem našla neumnega dela, medtem ko čakam na pravo delo). Ehhh.. Tukaj sem verejtno edini človek, ki še nikoli ni delal za šankom.. vsi so dali to skozi, jaz pa se prvič v življenju počutim prikrajšano in rahlo nesposobno. Obiranje kivijev se kar naenkrat ne sliši tako slabo :)

Skratka jutro se preveša v pozno jutro. Na jugu nič novega. Včeraj smo imele s puncami skajp konferenco. Skoraj tako kot bi bile na kavi, če bi se hotele pa še videti, bi morale pa plačati. Ahhhh, ja.

  • Share/Bookmark
Zapisano pod: Nova Zelandija, dnevno

Pustite komentar

Tvoj odziv :

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Kategorije