header image

samo naprej.

Objavil: dzikii | 10.12.2012 | Brez komentarjev |

Danes (petek) je tak čaroben dan. A poznaš tisti občutek, ko veš, da se bo nekaj dobrega zgodilo zdaj zdaj, čeprav te že malo skrbi, ker se še ni, ampak nič ne nardeiš, ker si enostavno prepričan, da je tisto nekaj že na poti do tebe. Beh, saj ne vem, če ima tole kaj smisla, zato je bolje da zadevo povem naravnost.

Še v prejšnji objavi sem napisala, da bo počas treba kaj začeti delat.. ampak da čakam, da mi kaj pade v naročje. Bam! Ha, danes mi je :) No včeraj mi je. Imam službooo! :) Wooohooo! Sliši se precej bolj odgovorna, kakor sem mislila, da bo – ampak na moje presenečenje nima zastonj v naslovu “manager” ;)

Skratka, danes, ponedeljek, sem še vedno vsa naspidirana. Od petka do danes se je spet veliko dogajalo. Zanimive stvari. No, meni zanimive. Torej od mirnih dopoldnevov, sprehodov po mestu, “montiranja” filmčka, veliko skypanja in dolgega jutranjega kofetkanja, se mi je z enim sms-jem vse postavilo na glavo. Torej, ležerno četrtkovo popoldne. Z Rahelo brskava po spletu, ko naenkrat zavpije, EJ TIM RABI FRONT OF HOUSE MANAGERJA! Še preden sem uspela kar koli pripomniti, je bil sms že poslan. Khm, kaj točno je to? In že je bil nazaj sms – “seveda, ima izkušnje in je prosta na zahtevane datume?” Takoj nazaj sms – “seveda, ima izkušnje, lahko pride jutri z mano in ti pošlje zdaj CV”. In povratni sms – “OK, se vidimo”. In to je zgodba o tem, kako je Darja dobila svojo prvo zaposlitev v Aucklandu. :)

Da ne dolgovezim- delam v teatru! Kdo pravi, da moraš nehati sanjati – od nekdaj si želim delati v teatru – zdej pa mam :) A sem mogla zato it na drug konec sveta? Očitno! Skratka, zdi se mi kul. Delati v gledališču. Gledati predstave. Vsak dan v stiku z zelo raznoliko družbo ljudi. Praktično Front of House Manager pomeni sicer osebo, ki je odgovorna za dvorano in obiskovalce. Bla bla bla – delam z ljudmi :) Ker je produkcija za katero delam, namenjena otrokom, nas obiskujejo večinoma vrtci (ne ni mi fino, ker množice otrok pač ne moreš nadzorovati) in starši z otroci. Majhnimi otroci. V zadnjih 3 dneh sem že 6x slišala pesmico o Rudolfu rdečenosemu jelenu itd. Skratka imate sliko. Ampak meni je kul. Ne vem zakaj, ampak mi je kul. Se znajdem – bolj ali manj. :)

Še ena zanimivost. V petek naj bi prišla na intervju. Pa me je Tim (šefe, producent, režiser) samo popeljal po gledališču, povedal naloge, pokazal kako pristopaš k zadevam in bil z mano pred in po predstavi, da sem dobila vtis. V bistvu je po slabi uri rekel “welcome on board” in to je bilo to. Služba predana. Naslednji dan, pravi, da ga ne bo. Sej boš zmogla. Waw. Predstavi mi celotno ekipo. Oz. se pridejo predstaviti kar sami – nisem navajena, da hodijo ljudje s precej višjo funkcijo se predstavljat meni in jih dejansko zanima kaj in kako (PRovka, režiserjev partner, stage managerka bal bla bla). Po koncu se mi je Tim lepo zahvalil, da sem prišla in se vidimo jutri popoldne, zjutraj sta dve predstavi, amapk sej bo šlo. Zvečer dobim mail, z nahitro naštetimi nalogami in znajdi se sam. V petek sem odprla medico, ki sem jo privlekla od doma. Se mi je zdelo, da je to pravi razlog za nazdravljanje. Vsi so se strinjali, da je zadeva zelo pitna, zato sem pol prazno flašo raje odnesla nazaj v sobo – da me ne zanese in ne razdelim vse. Bo treba še kdaj nazdraviti – upam! :)

Torej. Brez nadzora. Brez veliko prakse. Porinjena v situacijo. In je super. Človek se znajde. Pač se. In kul je videt, da ti zaupajo. Tega je tu očitno veliko. Na Novi Zelandiji. V soboto je bla Gala otvoritev – odraslo občinstvo – prijatelji in bivši sodelavci. Skratka, luštno. Dolg dan je bil. Po predstavi še malo prigrizkov. In vsi smo dobili rože od Tima. :) Lep zaključek sončne delovne sobote. Zvečer sem pa malo posedela s sostanovalci iz hiše. Kul kramljanje in pirčkanje, veliko o muziki, malo o politiki, malo o filmih.

V nedeljo sem malo pospala, ker je bila sobota tako naporna. Potem pa okoli10h z Rahelo razmišljava, da bi bilo fino tak lep dan preživeti na plaži. Pošljeva sms Juretu, ki se nekaj obotavlja. Pošljeva še Maticu, ki takoj odpiše “Piha”. Ok, ob 11h? Odlično. In smo že zmenjeni, 10 čez 11 ju pobereva in gremo 40 min iz Aucklanda na plažo Piha. Tam se surfa, a so močni tokovi – kot povsod na oceanu, doooh. Skratka. Lepo popoldne. Divji valovi. Čisto pasalo je biti na plaži in trositi neumnosti. Super popoldne – Maticu he skoraj uspelo me prepričati, da grem surfat, amapk debilko kot sem, sem pozabila zgornji neoprenast del (od Jureta) doma, pa tudi kopake ne bi predolgo vztrajale na svojem mestu, če bi se v iste valove podala, tako da sem se spet odrekla surfanju. Mah, sej nisem samo dva tedna tu. :) Ko stopiš s tačkami v to mrzlo vodo, te mine praktično vse. Ne morem sploh razmišljat o tem , da bi me neopren lahko grel, ker konstantno piha in vod je tako mrzla – surfanje se zdi kot samotortura tu. Naslednjič pa res, res, res! :D

Uhhh danes je bil še en uspešen dan. Greva z Rahelo v trgovino. Pa premišljujem o tem, kako se mi ne da kuhati niti pod razno :D Raje ne jem, kot da moram še kuhati, danes. In kako bi bilo fino, če bi blo že vse pripravljeno, ko prideva domov. In nisva niti čez vrata prišli, ko naju prstrežeta francoza: Would you like paenja? Kaj? Paelja? Wooohoo – jack pot! Oba delata v restavraciji, ki dela španske jedi in včeraj je bilo preveč paelje in sta jo prinesla v hišo. In bam, že imava na krožniku dve pogreti morski paelji. Be careful what you wish for.. :) Še en dan. Še ena zmaga.

Ne vem, sigurno sem kaj pozabila napisati. Morda ni pomembno, morda se spomnim naslednjič. Skratka, vse je pod kontrolo in vse je super. In poletje dobiva pravi obraz. Temperature so res luštne . Ko se vozim iz službe čez Harbour bridge, ki ponuja tako lepo panoramo Aucklanda, se mi vsakič sproti zdi, kot da v sanjah gledam razglednico iz Aucklanda. Res je kul.

in ko se vozim po aucklandskih mostovih..

Skrtka, po besedah mojega očeta: Samo naprej!

p.s.: Rahela, hvala za službo!! :)

  • Share/Bookmark
Zapisano pod: Nova Zelandija
Tags: , , , ,

Pustite komentar

Tvoj odziv :

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Kategorije