header image

če si živčen, si želiš. če te je strah, si ne.

Objavil: dzikii | 17.11.2012 | 1 Komentar |

If you’re nervous it means you wanna play. If you’re afraid it means you don’t. I’m nervous. :) Še eno jutro na drugem koncu sveta. Tokrat skoraj 40 ur na poti in 12 ur pred vami. Južna polobla kot se spodobi – Nova zelandija.

Še zadnje ure v Kranju sem hotela preživeti z mečkanjem psa Egona in v miru kramljati s starši. Seveda ni šlo po načrtu. Najprej smo se morali malo skregati, ker tako mati najlažje sprostijo napetosti, povezane z odhajanjem njenih piščančkov iz gnezda. Potem ko nisem utegnila niti konkretno počohati Egona pa smo naenkrat že sedeli v avtu in divjali po avtocesti. To je to. Čakamo g00pti, oče šefovsko stopa gor in dol po postaji in živčno vleče nahrbtnik iz avta. Vsi smo na robu solz – tako je to, ko se dve leti starejši odpravljaš na pot (nazdnje sem komaj čakala, da vlak spelje s postaje, zdaj pa živčno pritiskam gum, ki naj bi odprl stransko okno, samo da jih še malo poslušam). Pa gremo.

V kombiju nas je 8 + šofer. Šofer misli, da je car. Spredaj se tlači starejši par iz okolice Maribora. Zabaven par. Vozimo se proti soncu na Obali in poslušamo štajeske štose. Ob meni sedi še en starejši par – tudi onadva gresta, tako kot mariborčana, v Dubaj. On s harekrišna frizuro, ona s čisto tihim glasom in brez intonacije govori o njuni poti v Indijo. Z meditacijo, da je sedaj čisto mirna in se bo prepustila Njemu, On ve kaj je dobro zanjo. Pogledam, kaj tako živčno valja po rokah – svojo skrito mantro na tisti verižici. Oh, lord. Pa gremo. Šofer nas spusti na letališču. In naslednjih 15 ur je to moja družba. Mariborčana sta kul. Sproščena, gresta na obisk k hčeri v Brisbane. Stari neprestano draži “mami”, kot jo kliče. Luštno. S harekrišnovcem začnem debato o njegovi veri. Ne dojame, da me samo zanima. Čisto preprosto zato, ker ne doumem, kako lahko se “prepustiš”. Ko mi slovenec razlaga o indijskih imenih bogov in bla bla bla. Zanimivo. Meni je to še vedno samo še ena sekta. On pravi, da bo na svetem mestu izrekel eno molitev še zame. Pravim, da ok. Pravi, da se nisva za brezveze srečala, da se bom slej ko prej obrnila k Njemu. Mene zanima s čim se preživlja. Pravi, da ko se prepustiš Njemu, se že najde denar. Piiih, najbolj so mi pa všeč izmikači. Ne tako globoko v sebi se mi zdi vse preveč smešno. Pa gremo na pot do Dubaja!

Vidla najvišjo zgradbo sveta. Vidla Sydneysko opero, vidla zeleno oazo sredi turkiznega morja – Nova Zelandija. Nadvse impresivno že iz letala. Postopki na letališču so bili več kot enostavni in hitri. Vse so mi verjeli na besedo. Razočarana, da nisem prinesla več maminih rogljičev, sem prispela do hostla, do katerega me je pripeljal nadvse prijazni voznik avtobusa in mi zaželel lep dan in da me ne ujame dež. :) Malo vijuganja po preveč urejenih ulicah okrožja Mount Eden in že stojim pred veliko leseno modro hišo. Smrdim za pop.. po 40 ur transportiranja in čakanja na letališčih. Dobim posteljo v sobi za 5. Tuš. Se uležem na posteljo, da malo počijem. Metod sporoči, da se lahko dobimo ob pol desetih. Potem sporoči, da jim je zablokiralo avto, se vidimo jutri. Ob 18h po lokalnem času spim kot ubita. Čutim fedre v vzmetnici, v sobo pride nek model, povem da sem utrujena in spim, pa mi še vedno pomoli roko in se predstavi kot Stefan iz Nemčije. Oki doki. Sledi koma. Zbudim se ob 5h po lokalnem času. Čakam še dve uri, da ne zbudim celega hostla. Zobki. Mamini rogljički in pecivo, ki sem ga dobila od še ene pomembne osebe. To mi zapolni želodček, da lahko začnem razmišljati o pomembnih zadevah. Recimo, kdaj se dobimo z Rahelo in Metodom in kako zapolnit ta čakajoči čas v deževnem denvu brez dežnika. Global. Računalnik brez interneta in telefon. Obožujem zvok smsja tu. Eni napišejo da me pogrešajo, eni da imajo novo najboljšo prijateljico, eni da so bili pri sosedi na žuru, tretji pa samo še ?. Ampak vsi polepšajo dan.

  • Share/Bookmark
Zapisano pod: Nova Zelandija
Tags: , , , ,

Odzivi

:-) :-) :-) :-) :-)

Pustite komentar

Tvoj odziv :

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Kategorije