header image

Eno karto za na Konec sveta, prosim.

Objavil: dzikii | 23.10.2012 | 4 Komentarjev |

Stanje na Zavodu je po dveh mesecih nekje v mejah pričakovanega. Nobenega odziva, nobene mamljive ponudbe/oglasa. Čisto brezveze sem tam.

V duhu FDVjevske mantre “in študent si bo delovno mesto ustvaril sam” sem v analitski maniri (za teoretika-analitika se že spodobi, da sem uporabila dano mi zastonjkarsko znanje matere države) davno pred iztekom pogodbe predvidela, da so dnevi v Sloveniji za družboslovca trenutno pot v Nikamor. In ker moji prijatelji še niso postali totalne pi*de, ki bi se že dokopale do kakšnih funkcij, kjer bi lahko pristavila svoj lonček brez dna, kakor se na rodni grudi spodobi, sem si zagotovila mrežo, ki je ublažila padec v maso brezposelnih.

Da, lahko si na zavodu in nasmejan. Samo prej si si moral urediti plan B. Moj plan B je karta na Konec sveta. Jup. Odlično znanje angleščine. Nekaj komunikativnih sposobnosti. Malo širokokotnega pogleda na svet. Ščepec poguma. In obilico sreče potrebujete, da se podate tja. Na konec sveta – v Slovenijo, kakršna bi lahko bila – v Novo Zelandijo!!

V primerjavi s Slovenijo je NZ 10-krat večja (260.000 kvadratnih km). Ima dvakrat toliko prebivalcev – 4 milijone. In okoli 40 milijonov ovac. Hitro listanje po Lonely planetu ti državico kmalu priljubi. Ima vse. Ima Slovenijo, razprostrto na dva otoka, morja kot si ga lahko želiš, gozdove, travnike, jezera, reke, kanjone, kozmopolitanska mesta in stare vasice, biotsko raznovrstnost in – PINGVINE!! O da, to sem izvedela prejšnji teden – tam so pingvini. Ne samo vulkane, valove za surfanje, osupljive potapljaške destinacije, treking poti, prostrana smučišča, ne, barabe imajo še en kup živali, o katerih sanjam, da jih bom nekoč videla v naravnem okolju. Kite grbavce, delfine in pingvine – če ostanem samo pri najbolj priljubljenih. :) Ahhhh, mogoče pa Slovenije vseeno ne bo tako težko pustiti za sabo za nekaj časa.

Upam, da Auckland s svojo kozmopolitanskostjo ne bo razočaral in da se najde kakšna službica, ki ne bo obiranje sadja :) Če se nič drugega ne izcimi, se bom potrudila, da bo vsaj blog berljiv. Še malo pa tole spomladansko jesen zamenjam za poletje. Ostale tehnične podrobnosti, za vse, ki jih bo morda nekoč premamilo delo/potovanje po NZ pa v naslednjih dneh.

Pa še malo avtohtone uspešnice maorske zasedbe izpred let – vem, da jo poznaš in da ti je všeč :P

YouTube slika preogleda

P.S.: Si morda opazil, da zunaj rastejo regratove lučke?

  • Share/Bookmark
Zapisano pod: dnevno, trippin'
Tags: ,

Odzivi

NZ je lepa zanimiva dežela in bi še kar s tabo ampak letal res ne obožujem.

Za mlade punce pa je dela kolikor hočeš.

Če nič drugega se pa v miniki postaviš na kak vogal;)

eh, najlažje je pa it, ne?!?!? jst ne bi živela nikjer drugje kot tukaj. je pa res, da smo vrženi v ne prav fajno situacijo in se moramo znajt. saj si FDVJEVC, na maturi ste mogl met če 30 pik. to menda pomeni, da ste pametni, sposobni. no, dajmo, ne bežat, spomnimo se česa, pognajmo kolesa, mislimo podjetniško. pa bo! veliko sreče in brez zamere.
p.s.: jaz sem brezposelna prof. slo na ff v lj, če me je hotu kdo googlat.

Tooooo delaj. Po mojem te ne bo nazaj. Komaj čakam na reportaže.

RIP Pauly.

nočemmmm :( dej ostan še do novga leta

Pustite komentar

Tvoj odziv :

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Kategorije