header image

Biti Melita.

Objavil: dzikii | 13.09.2012 | 2 Komentarjev |

Priznam, že nekaj časa me spremlja Melita. Ta skrivnostna ženska je nekako uspela prodreti v moj najbolj zaseben del življenja, v mojo torbico, v moj žep, v moj dom – v moj osebni telefon! Melita. Prekleta Melita. Kdo vraga si!?!?! In zakaj me ljudje kličejo in začenjajo pogovor, kot da sem Melita?

Torej, nekaj poletij nazaj mi zvoni telefon in vidim neznano številko – take stvari me vedno malo spravijo s tira, ker je v vsej tej digitalizaciji življenja (predalčkanju, ki ga omogoča varno shranjevanje in prikazovanje imen na telefonu) vedno kar nekako vznemirljivo, ko se pojavi dejanska številka na ekranu, neznana številka (mimogrede, koliko telefonskih številk še znate na pamet?). Ko se javim z vprašljivim “Halo?” – kar nasploh uporabim precej malokrat – mi na drugi strani glas starejšega moškega z močnim jugo naglasom hiti razlagat, kako je poslal dokumente in da že nekaj časa sedaj čaka in.. – nakar ga ustavim, da se opravičujem, da ne vem za kaj gre in koga želi. In po trenutkih neudobne tišine vpraša: Melita? – Ne gospod, to bo pa napačna številka. In že odmeva prekinjena linija.

No od tistega poletja, ne vem koliko let nazaj, sem imela takih klicev nešteto. Recimo enega do dva na mesec. Toliko, da me je resno zanimalo, kdo vraga je Melita in še pomembneje – s kakšno sumljivo zadevo se Melita ukvarja. Roko na srce, to ne more biti nek legalen biznis – klicoči zvenijo zaskrbljeno, zbegano in ponavadi kličejo v naglici. Heh, po pričakovanjih, v mojem mrzličnem raziskovanju Melitine identitete na internetu, nobena od možnih kombinacij, ki bi jih ljudje lahko pomotoma odtipkali, da bi dobili mojo kombinacijo številk, ni razkrila Melite. Razočaranje.

No ampak po letih takih klicev, ki so se vmes nekoliko razrečili, sem v zadnjem letu dobila malo morje novih klicev, ki obupno iščejo Melito, in ti so vse pogostejši. Tako se počasi odstira tančica skrivnosti Melitine identitete. Heh, saj me zabava, je kot v filmu. Zadnje leto kličejo (še vedno) predvsem moški, s to razliko, da ti zvenijo kanček bolj profesionalno, ni jih več veliko z jugo naglasom, se pa tokrat za spremembo sliši dialekt z vse Slovenije. Danes me je pred malico zmotil nekdo z omrežne skupine 07, in ko je začel razlagati, sem ga suvereno prekinila, da to ni Melita, da ima gospa drugo številko.

Mali vpogled v Melito mi je kakšen dober mesec nazaj namenila tudi delavka z Ljudske univerze Celje (očitno jo sedaj obiskuje tudi Melita), ki je tako kot ostali zavrtela napačno številko. Ne vem, zakaj sem se sama počutila, kot da se jaz vtikam v življenje nekoga drugega.

Mogoče najbolj moteča stvar pri celotni zadevi pa je ta, da vsi ti ljudje narobe pokličejo samo enkrat. Mar jih res toliko v prvem poizkusu zatipka to prekleto številko?

(p.s.: Ste brali knjigo Slava: roman v devetih zgodbah mladega nemškega pisatelja Davida Kelhmanna? Priporočam.)

  • Share/Bookmark
Zapisano pod: nekategorizirano

Odzivi

Najbolje, da pokličeš eno izmed številk s katere si dobila klic in vprašaš, kaj se sploh dogaja.
Pa pozdravi Melito.
LP,
Igor

Čisto preprosto, ena “kolegica” oz. kak bivši daje sem ter tja oglase in v njih objavlja tvojo številko in se podpiše kot Melita.

Očitno mu je v veselje, da te stalno kdo nadleguje.

Poskusi se s kakšnim klicateljem pogovoriti kje je dobil številko,…. in potem ukrepaj.

Ali pa preprosto zamenjaj številko in bo zadeva za deset evrov rešena še daleč najhitreje.

Pustite komentar

Tvoj odziv :

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Kategorije