header image

prvi fatalni prekršek :)

Objavil: dzikii | 28.02.2011 | 3 Komentarjev |

Prekrsila sem pravilo stevilka 1 za vse popotnike, ki so brez druzbe. Katastrofa. Vse skupaj verjetno botruje vsem nadaljnim korakom. Ampak, vsekakor je nekje nekaj zapisano. Tako, kot sem se odlocila na zacetku, se bo tudi koncalo. Smesno je, kako sem ze 6 mesecev nazaj vedela, kako se bo koncalo potovanje, pa sem se vseeno hotela spremeniti moje slutnje. Kakor je bilo doloceno, preneseno in, ocitno, nekje zapisano, se bo zgodilo.

Ko sem kupovala karto za to dolgo popotovanje brez resnega plana pa vendar s koncnim ciljem, sem vedela, da sem se pri datumu vstela. To sem ugotovila sele nekaj tednov po tem, ko sem ze bila na svoji poti, ko sem zacela potovati in zacela resno preracunavat svoje preostale tedne.. ne vem od kod mi stevilka, ampak hotela sem biti na poti 22 tednov.. nekako se mi je izslo, po vseh izracunih, ne glede na kljubovanje nasvetom moje predrage Zuzice (starejsa sestrica op.p.), da naj trip koncam prej, kot sem zabukirala karto.. vse se uresnicuje..

Srecavam ljudi, ki se jim se ne da domov.. meni pa pase in komaj cakam trenutek, ko bom stopila na evropska tla… potem se bo zacela realnost…

Vmes sem se preselila na Gilijeve otoke. Trawangan! Heh. Na zacetku mi je bilo vse skupaj kar nekaj. Potem sem na ladji spoznala Leea iz Anglije. S katerim si sedaj delim stroske za sobo. On je bil tudi moj buddy/kolega na mojem potapljaskem tecaju. Jap naredila sem stvar, ki sem jo hotela storiti ze v Sloveniji. PADI potapljaski tecaj. Vse pod kontrolo. Sedaj se lahko potapljam in raziskujem svet do 18m globoko. Obcutek je neverjeten. Danes opravila zadnji potop, ki je bil malo manj fenomenalen kot predzadnji, amapk vseeno super. To je najboljsi obcutek na svetu. Sem zelo vsela, da nisem tecaja opravila na Tajskem. Tu sva bila samo jaz in moj novi prijatelj Lee z instruktorico Louren. Fenomenalno. Sem najprej psihirala glede izenacevanja pritiska v usesih, kar se je potem izkazalo za zgolj psiholosko traparijo. Vse je potekalo kot bi moralo. Na koncu sem ugotovila, da lahko pritisk izenacim samo z goltanjem namisljene sline. Svasta. Videla morskega psa, ki me je prisel pocekirat ne enkrat, ampak dvakrat!! JAP, bila sem prestrasena!!! Ni lepo videt crnega koralnega morskega psa 12m globoko!! Vse ostalo je neopisljivo. Zaljubljena.

Svoj rojstni dan si predstavljam globoko pod morjem v vseobsegajoci crnini z eno majhno baterijo, pritrjeno na vsej opremi – nocni potop. To je vse kar si se zelim. Potem pa se malo pochillam in domov. To je to. Lombok sem crtala iz planov. Ne da se mi.

Kot pravim.. prekrsila sem pravilo stevilka 1! In to je to. Skratka ljudje..

TEZKO JE SANJATI O ZIVLJENJU, KO ZIVIS SVOJE SANJE!! (J. A. Baker)  –> zapomnite si to!! in pojdite zivet svoje sanje, ljudje!! vsaj enkrat v zivljenju!

OBCUTEK JE FENOMENALEN! nobene droge ni, sem prepricana, ki bi te ponesla tako dalec, kot je uresnicevanje svojih sanj!!

p.s.: vec o potapljanju, ko pivo popusti :) **

  • Share/Bookmark
Zapisano pod: trippin' Asia! 2010/11

Odzivi

:)
pozdravi DIM-a … cca 200m od igrisca za odbojko … proti plazi, kjer izposoja snorkle.
Nasvet: ne zgresiti KUTE na Lomboku in valov.

ne vem zakaj sem prebral fafalni namesto fatalni :)

hahaha jao boštjan :D

Pustite komentar

Tvoj odziv :

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Kategorije