header image

mali intermeco o opazanjih v Phnom penhu!

Objavil: dzikii | 16.01.2011 | 1 Komentar |

Evo da se mal zmotim z mojimi neumnimi opazanji, medtem ko zjutraj sedim, pijem kavo in prezvekujem najboljse tropske sadeze z muslliji in jogurtom. :)

Folk tukej zjutrej, nekateri celo tekom dneva, sprosceno setajo v svojih pizamicah. Se furajo na skuterjih v njih in najbolj pogumni celo lahkotno podrsavajo po cesti v svojih copatkih. Superkul. Sploh ko vidis zensko 40+ kako v svoji pizami z medvetki zalimana seta okoli po kavico in sveze sadje. Majka. Obozujem jih. To sem opazila tudi v Saigonu, sam nisem bla cisto prepricana al se mi blede al je res. Dabest! Podpiram!! :)

Nimam slikc, ker so tle sumljivi racunalniki pa ze tko mam pomoje milijardo virusov na usb kljucku, ne bi se kej mela. :) Sem pa v vseh 7 dnevih kar sem tukej, naredila pomoje 7 fotk. Ne da se mi slikat, lepse mi je samo gledat in opazovat in bit nadvse sproscena.

Danes sem prica agodovinskih dogajanjih okoli jezera. Ne samo, da so ze nekaj casa nazaj zasipali pol jezera, da bodo bogati investitorji lahko sezidali velike hotele za bogate ljudi, noup. Danes zjutraj sem se zbudila in na nasprotni strani sobe uzrla cuden prizor – bugalovi, ki so bili se vceraj polni ljudi, so bili razmontirani – brez oken, brez vrat in z zimnicami prilonjenimi na stene. Ok, ocitno mi podirajo gusethouse. Na nasem malem pomolcku je bila tisina in vse mirno. Nikjer vec noenega popotnika. Vsi so ocitno odrinili naprej, vsi ki so bili na nasprotni strani. Nas nekaj, ki smo se v sobicah, pa smo samo sedeli, gledali kaj se dogaja in brali svoje knjige, zamisljeni. Hmm.. nekako se mi zdi, da bo v enem tednu, ko se spet vrnem v Phnom penh, tukaj povsem druga slika. Bedno bedno. Ze tako reven folk, ki se tle prezivlja z ultra nizkimi cenami sob in poceni hrano bo izrinjen, zaradi boljsih gostov kot so backpackerji. Kr nekej.

Vceraj sem bila na poljih smrti. Vse skupaj je zgledalo bolj kot mali parkec. Sele napisi ti razodenejo, kaj se je dogajalo tam. In clovek je res najbolj bolana zival na tem planetu. Sploh ne bom govorila o tem. Dobrih 30 let nazaj. Zgodovina se vedno ponavlja. Oni so bili vsaj tako premisljeni, da so ubijali se dojencke in otroke – da se ne bi kdo slucajno cez nekaj let drznil mascevati. Bolano. To lekcijo so ocitno imeli tudi v Srebrenici.. mah kar nekaj…

Jutri grem na obalo. Pravijo, da se je pred parimi leti zacela dogajati ista zadeva kot se zdaj odvija tu. Verjamem. Upam, da se vedno najdem mali koscek raja, malo miru in dobro viseco mrezo, da preberem svojega Marqueza do konca.

Uzivajte se naprej!!

  • Share/Bookmark
Zapisano pod: trippin' Asia! 2010/11

Odzivi

Miš, happy 100 days on the road! :) privosci si… pa ne mislim na falafle

Pustite komentar

Tvoj odziv :

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Kategorije