header image

2 days in Paris

Objavil: dzikii | 2.05.2010 | 3 Komentarjev |

Ker imam kronično pomanjkanje gledanja dobrih filmov, sem se odločila, da bom naredila nepojmljivo: v knjižnici sem si sposodila Filmski almanah 2008 samega Marcela Štefančiča. Dobila nekaj dobrih idej, predvsem pa sem se najprej spravila na film z Julie Delpy – obožujem jo. Ni tako vsestranska igralaka, je pa pristna. Kot da v vsakem filmu igra sebe – in tudi igra večinoma v takih u izi filmih.

Ko me povleče v film, je tako, kot bi šla z njo na kavo in mi ona govori zgodbo. Kar je meni čist zadosti za super duper film za uživat. Akcija v dialogu.

Trailer naj vas ne zanese, ker je zmontiran tipično holivudsko. Film ima precej bolj evropski pridih. Ja in deloma spominja na Before sunset in sunrise – verjetno zaradi Julie.

YouTube slika preogleda

Nisem si loudala podnapisov, kar sem potem rahlo obžalovala, ob enem pa sem se lahko počutila kot glavni karakter, ki tudi nima pojma o francoščini, ki sestavlja cirka 40% filma. Veliko stvari v filmu je avtentičnih – film je napisala, režirala in producirala sama Julie Delpy, notri igrajo njen ata in njena mama, tudi mačka je njena, in ne dvomim da tudi stanovanje v Parizu ni njeno…

Priporočam.

  • Share/Bookmark
Zapisano pod: fil-mi

Odzivi

ql. to bi pa pogledala. brez podnapisov je pomoje še bolš

dbest, lih iščem kšn kul filmčk za pogledat:) drgač pa zanimiv blog, aj lajk:) lp,M.

Super film.

Pustite komentar

Tvoj odziv :

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Kategorije