header image

če ženska ne zna kuhati je približno tako privlačna kot tip, ki ne ve čemu služi izvijač.

Objavil: dzikii | 19.04.2010 | 2 Komentarjev |

Moram nehati brati ostale bloge, predvsem od ljudi, ki jih poznam, ker se mi vedno potem sproži želja po pogovarjanju oz. mojem neznosnem obelodanjaju trenutnih misli ob tej in tej besedi. Hitr futr – makaroni v 10 minutah in baje da so noro dobri. :) česen in parmezan – kupim, ampak potrebujem še dobro mero čebule. Brez čebule ne gre! Res.

Ok, v bistvu sem takoj projecirala hitro kuhanje nase, ker sem ena izmed tistih, ki se jim niti pod razno ne da niti kuhati, kaj šele načrtovati cel dan, kaj bi kuhala. V gruči ljudi, ki gredo za določen čas nekam in se morajo lastoročno prehranjevati se nikoli ne znajdem najbolje. Predvsem zato ne, ker mi od vse hrane, ki jo jemo doma najbolj kronično primanjkuje makaronov oz. testenin sploh, zato bijih jedla kjerkoli kadarkoli. Mati imajo namreč občutek, da je to hrana za študente in sirotinjo in da je to preveč preprosto za njeno sofisticirano kuhinjo, ki mora ob sobotah obratovati od 9h zjutraj pa vse do kosila ob 12h. Non stop. Tudi ko gre na trg, se še vedno nekaj počasi kuha na štedilniku. Makaroni ti poberejo le 15min časa, zato nima preveč smisla puščati kuhinjo tako dolgo neuporabljeno in je treba zraven narediti vsaj makaronflajš ala bolonjez, ker ti vzame nekaj časa. Uredu, ampak sovražim faširano meso na testeninah. Testenine same po sebi imajo preveč dober okus, da bi jih mazal s temnimi omakami. Kompliciram..

Ok, skrenila sem s teme. U glavnem: ugotavlajm, da večina ljudi uživa v tem, da drugim predstavlja svoje masterpise v obliki raznih eksotičnih jedi – cenim trud, ampak po 6 urnem preganjanju po belih strminah bi rada nekaj hitro in hranilno. Na koncu pa seveda košček čokolade. Briga me za curry in chilli con carne in ostalega zapletenega predvsem pa dragega fensiranja s hrano. Ne maram, ko ljudje dajejo umetniško vrednost svojim jedem, včasih dobim občutek, da je ne smem niti pojest, da je samo za gledat. Dobro, včasih tudi izgledajo tako, da jih najraje ne bi pojedla, ker so tako omamni.

Nisem med tistimi, ki si nadvse radi želijo družbi pokazati kaj in kako dobro skuhajo, vsiljujejo svoje recepte in vihajo nos nad ostalo ponudbo drugih udeležencev. Rada imam raznolikost. Nadvse. Zato se ponavadi umaknem v ozadje in ostajam pri pomivanju posode, rezanju zelenjave in ostalih obrobnih stvareh. Ne maram kuhati drugim, ker ne vem kaj jim je ušeč – in jaz dejansko sem obremenjena s tem, kaj je ljudem ušeč. Itak bi pa kuhala nekaj na hitro in po možnosti testeninsko.

Ahhhh kakorkoli. Hotela sem povedat, da je ženska, ki ne kuha veliko, približno tako privlačna kot moški, ki ne zna popravit osnovne stvari v hiši. Ne maram novodobnih tipov, ki obvladajo vse v zvezi z računalnikom, ne opazijo pa, da luč v kopalnici utripa, da se ključavnica že dalj časa zatika, da v avtu ni več vode za pranje šipe in ostalih neumnosti. In če novodobni tipi nimajo nekega pretiranega občutka za te stvari in so zategadelj neprivlačni zame, bi rekla, da jaz kot nestrastna kuharica hitrih jedi pravtako nisem privlačna njim. Če je bila idelana ženska nekaj stoletij nazaj oblinasta strastna kuharica brez kompleksov glede svoje postave in količine kilogramov,  zvesta enemu moškemu in brez dolgoročnih načrtov, je dandanes njen antipod preklasta zakompleksana in anoreksična večna najstnica, ki se prehranjuje pretežno v restavracijah, kuha pa po sili razmer, je promiskuitetna in hitro spreminja svoje mnenje in si sama kroji prihodnost.

Nisem ne eno ne drugo. Kuhanje pa še vedno ni moja strast.

  • Share/Bookmark
Zapisano pod: dnevno, opažanja

Odzivi

jaz pa rada kuham pa pečem :) še en način kreativnega izživljanja mi predstavlja :mrgreen:

@orhideja: enako tudi jay. Le da sem (upam da res :D ) predstavnik spola, ki mu niti “šraufciger, kladu pa kombinirke” ne smejo povzročati preglavic.

Pustite komentar

Tvoj odziv :

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Kategorije