header image

sam(sk)a

Objavil: dzikii | 17.04.2010 | 3 Komentarjev |

Sama. Samska. Samotarska. Precej.

Že nekaj časa sovražim vikende. Ne vem kaj naj z njimi. Zjutraj se zgodaj zbudim. Včasih se prisilim, da spim dlje, ampak potem mi dan mine prehitro. Zjutraj si skuham kavo, vzamem psa in greva po časopis v bližnjo trafiko. Dnevnik, Delo, Mladina. Človek pač ne more biti neinformiran. Obožujem kolumne, članke in neumne novice. Slike pa so deležne posebne obzervacije. Čeprav zadnje čase v Mladini manjka vrhunskih člankov, pomembnih tem, dobrih komentarjev in v Sobotni prilogi redko kdaj najdem več kot dva članka, ki ju preberem v eni sapi, je teh 5€ še vedno ob sobotah rezervirano za vse tri časopise. Navada.

Kava in časopis gresta skupaj. Nerazdvojljivo. Jutranje sonce in moj kotiček v rastlinjaku. To rabim prve tri ure. Rabim. Drugače ni sobota.

Kosilo je vedno ob 12h, ker mati tako hočejo. Potem pa od 13h naprej čas, ki bi ga lakho porabila precej bolj koristno kot ga. Vedno računam na eno in isto osebo, ki bi mi ukradla urico ali dve. Večinoma se zakalkuliram. Ljudje imajo svoje plane, svoje hobije, svoj ritem. Ko se že odločim, da bom koga zmotila in se vrinila v njihov plan, si vedno premislim. Ne morem. Ne maram se nekam vriniti. Vedno čakam na povabilo. In pač čakam. Ja napaka, ampak ne maram imeti občutka, da nekomu rušim plane in rutino. Niso vsi za to. :)

In potem ko preberem časopis, vzmem psa, greva na sprehod. Sprehajava se skozi mesto, mimo hiš, naselij in po polju. Pes je super izgovor za neobvezen sprehod. Za razmišljanje brez cigareta in kave. In odkrivanje novih skritih poti in mest.

Čeprav je minilo že nekaj časa, odkar sem morala najti svojo novo rutino, včasih še vedno pogrešam staro. Bila mi je všeč. Ni bilo jasnega razoga za menjavo.

In velikokrat se med temi sprehajanji sprašujem, zakaj je moj telefon med vikendi nem in zakaj kljub svoji povprečnosti ne živim povprečno življnje.

  • Share/Bookmark
Zapisano pod: dnevno, opažanja

Odzivi

Poslušaj to: saj znaš toliko angleško. ;)

http://www.youtube.com/watch?v=w4pk1r-eg8s

ja, poznam občutek, s to razliko, da sem jaz na sprehode vodil dva psa. lol

dajana: hahahaah good one :) si me nasmejala :))

marš na drini: joooj, dva si rabil? :D sočustvujem.

Pustite komentar

Tvoj odziv :

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Kategorije