header image

pooomlaaad

Objavil: dzikii | 1.03.2010 | Brez komentarjev |

Končno. Pomlad. Dolgo sem čakala. Predolgo, se mi zdi.

Danes je bil poseben dan. Danes sem po dolgem času pila kavo na soncu. Zame ima oboje poseben čar, oba skupaj pa neprecenljivega.

Zdi se mi, da so ljudje kot popki rož, ki ob prvem soncu sramežjivo pokukajo iz veje. Male zelene kapice, ki dajejo občutek, da se začenja nekaj velikega. Tako sem danes opazovala ljudi na cestah, njihove odprte plašče, ki valovijo v lahni sapici, njihove sramežljive nasmeške, ko sami hodijo in jim je nerodno, ker bi se najraje na svetu od srca nasmejali, pa bi bilo to preveč čudno. Vsi so izgledali nadvse zadovoljni. Neverjetno kako nekaj sončnih žarkov vpliva na ljudi. Pa še ponedeljek je bil! :) Nekaj je v zraku na ta prvi pomladni dan. Prijetna napetost,  da se bo zdaj zdaj zgodilo nekaj posebnega, pozitivnega. In ti lahko čakaš, ker te ne zebe, ker se ti nikamor ne mudi, ker ti je fino, ker je dan že dovolj dolg, da veš, da ne gre le mimo tebe.

Vsi letni časi imajo svoj čar, zato je super živeti na zmerni geografski širini, a pomlad je posebna. Spomladi vsak dan diši drugače.

  • Share/Bookmark
Zapisano pod: dnevno

Pustite komentar

Tvoj odziv :

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Kategorije