header image

Maškare

Objavil: dzikii | 14.02.2010 | Brez komentarjev |

Včeraj je bil pust ali pustni večer ali ne vem kaj. Nikoli nisem preveč prepričana kaj naj bi pustna sobota bila – dan v vikendu, da se ljudje lahko brez slabe vesti napijejo in zakrinkajo svoj obraz z masko. Kaj pa je pustni torek potem? KDAJ JE PUST, V SOBOTO ALI TOREK?? In predvsem mi nikoli ni jasno KDAJ je – enkrat skoraj januarja naslednjič že marca, poleg tega pa te stvari niti niso zapisane na koledarju – vsaj na mojem ne nikoli. Ne vem, običaji in neke poganske povorke nikoli niso budile nekih posebnih čustev v meni, nasprotno, bolj kot ne so me odbijale. Verjetno srž mojega zavračanja maškar izvira iz pomankanja zanimanja za tovrstne zadeve s strani moje mame, ki si je raje kot z beljenjem glave, kaj narediti trem otrokom za pustne maske, gradila kariero. Ne zamerim ji, ker mi ta običaj ne pomeni nič. Včasih se zalotim, da mi zakrinkana množica otrok in starejših v dnevni svetlobi delujejo celo nekoliko srhljivo. Ne znam pojasnit.

Sem pa par let nazaj bila del sobotne zakrinkane skupine ljudi, ki je konceptualno predstavljala živalsko farmo. Bilo je zabavno. Predvsem dejstvo, da te niso prepoznali ljudje, ki si ji prepoznal ti. Neprecenljivo. Vendar je meni maska pomenila samo dobro zaje*ancijo v pijanem stanju, ki si je ne bi privoščila, če ne bi imela na obrazu maske. Brezvezne poslikave obrazov ne štejejo v ta koncept. Barva na obrazu te ne skrije, ljudje!! Kakorkoli, zime nisem preganjala, prej je ona mene.

Včeraj je bila spet pustna sobota, ljudje so nase navlekli svašta. Meni se spet ni dalo. Očitno so bila tista leta samo še eno minljivo obdobje življenja.

p.s.: Kam so izginili vsi otroci, ki so po domovih iskali denar, dobili pa samo sladkarije in pomaranče? Mislim da je lani še kdo pozvonil, letos pa nihče. Pa naj še kdo reče, da računalniki ne kvarijo maldine. :)

  • Share/Bookmark
Zapisano pod: opažanja

Pustite komentar

Tvoj odziv :

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Kategorije